Arhiva Electronica

Serviciile noastre

Cu seriozitate, responsabilitate si profesionalism biroul nostru notarial ofera servicii AEGRM de cea mai buna calitate, adaptate nevoilor fiecărui client în parte. Pentru inregistrarea avizelor de ipoteca in A.E.G.R.M suntem autorizati de Ministerul de Justitie, in calitate de Agent al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

Procedura de lucru poate fi adaptata la cerintele si normele dumneavoastra interne, urmand sa discutam si sa implementam orice fel de solicitare venita sa duca la usurarea procedurii de inscriere.

Personalul nostru calificat, cu o vasta experienta juridica si operationala in materia AEGRM, va sta cu placere la dispozitie pentru a va oferi detalii suplimentare sau pentru a va acorda suportul necesar in vederea rezolvarii oricarei probleme/spete de acest gen.

Despre AEGRM

Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare constituie un sistem de evidenta a prioritatii ipotecilor mobiliare si de publicitate, structurat pe persoane si bunuri, care asigura inregistrarea operatiunilor privind ipotecile mobiliare, a operatiunilor asimilate acestora, a altor drepturi prevazute de lege, precum si publicitatea operatiunilor juridice prevazute de lege. Orice creditor ipotecar care, in scopul obtinerii unui rang de prioritate, doreste sa faca publica existenta unei ipoteci mobiliare asupra unui bun, potrivit dispozitiilor Codului civil, trebuie sa completeze un formular de aviz de ipoteca pe suport de hartie, ori in format electronic, si sa-l depuna/transmita, unui operator/agent autorizat al Arhivei care va efectua inregistrarea in Arhiva.

Rolul Arhivei este de protejare a creditorilor care si-au constituit ipoteci mobiliare inscrise la Arhiva, inscrierea in Arhiva conferind creditorului ipotecar dreptul de a-si putea recupera creanta prin executarea bunului ipotecat de debitor, inaintea creditorilor ipotecari ale caror drepturi asupra bunului ipotecat au un rang de prioritate inferior.

Consultarea Arhivei ofera creditorilor date exacte prin care pot evalua riscul unei tranzactii ce urmeaza a fi incheiata cu un debitor. Arhiva asigura publicitatea garantiei si stabilirea prioritatii fata de creditorii ulteriori si avertizeaza potentialii creditori asupra contractelor de ipoteca incheiate anterior.
Pentru vizualizarea informatiilor cuprinse in avizele de ipoteca inscrise in Arhiva, accesul este liber, orice persoana poate efectua o cautare in Arhiva a informatiilor despre un anumit debitor sau despre un anumit bun, accesand cele 2 servere AEGRM de mai jos:

http://www.co.romarhiva.ro/webarchive2014/index.htm

http://www.mj.romarhiva.ro/Webarchive2014/index.htm

Pentru inscrierea in Arhiva a avizelor de ipoteca accesul este restrictionat, numai operatorii autorizati si agentii acestora putand efectua inscrieri.